Boligen

Tre grunde til, at du skal have en ny altan

Er der luft i budgettet til en væsentlig boligforbedring? Mange boligejere overvejer, hvilken type boligforbedring pengene skal gå til: nyt badeværelse, ny udestue, nyt køkkenalrum el.lign.

Men der er også en anden god mulighed, som giver rigtig god mening: en ny altan. En ny altan er en investering, der som regel betaler sig selv hjem. Nedenfor finder du tre gode argumenter for, at du skal have en ny altan.

Hvad koster en ny altan?

Først skal vi naturligvis lige vende, hvor meget man kan ende med at skulle betale for en ny altan. Og det er faktisk ikke helt nemt at give et eksakt estimat for. Prisen afhænger nemlig af, hvilken altantype du vælger (man kan vælge mellem en traditionel altan, en fransk altan, en spansk altan og en tagaltan), størrelsen på altanen og øvrigt tillægsudstyr til altanen. Typisk siger man, at en traditionel altan koster mellem 100.000 – 200.000 DKK, mens at en fransk altan koster ca. en tredjedel af det beløb. Du kan læse mere om priserne på Tagtjekker.dk.

En ny altan betaler ofte sig selv hjem

Det er langt fra alle, der er klar over det, men en ny altan betaler faktisk ofte sig selv hjem. Hvordan det? Jo, det foregår ved hjælp af værdistigninger af boligen, når du engang sælger den. Faktisk vurderer man, at en altan som regel betaler sig selv hjem med et afkast på 80 – 200 pct. af udgifterne til den nye altan.

Ny altan giver meget nytteværdi

Det giver naturligvis sig selv, at en ny altan kommer til at give dig og resten af familien en masse nytteværdi. Men man har måske ikke gjort dig begreb om, hvor meget nytteværdi den giver. Hvis du og familien bor i en lejlighed, kan det være lidt besværligt at komme ud i det grønne, ud i solen og ud i den friske luft. Med en ny altan får du mulighed for med blot et trin over en dørtærskel at komme til netop det. Derudover giver en ny altan et bedre indeklima, et bedre dagslys med videre. Ikke nok med at en ny altan sagtens kan betale sig som en investering, det kan også give dig og din familie en masse nytteværdi!

Det kan som regel lade sig gøre med en ny altan

Selvom det er korrekt, at en ny altan vil kræve en byggetilladelse fra kommunen, er mange kommuner i storbyerne (København, Odense, Århus mv.) meget optagede af at bevare børnefamilierne i byen. Det betyder, at det i det fleste tilfælde kan lade sig gøre at få en ny altan i en eller anden form. Det kan muligvis godt være, at en traditionel altan ikke kan lade sig gøre alle steder pga. Bygningsreglementet, men en fransk altan kan i langt de fleste tilfælde godt lade sig gøre.