Diverse

Vil du bygge nyt hus på eksisterende grund?

Det kan sagtens lade sig gøre at købe et eksisterende hus, rive det ned og opføre et helt nyt hus, fordi du gerne vil bo på stedet, men bare ikke i det hus der allerede står på grunden, hvilket kan skyldes at det er i en for dårlig stand, eller du bare gerne vil have beliggenheden, men ikke det hus der står på den.

De fleste steder er der huse til salg der er tæt på ubeboelige, hvor det vil være dyrere at sætte det eksisterende hus i stand, end det vil være at rive det ned og bygge nyt. Dog vil der være en udfordring i at skulle rive det eksisterende hus ned, for det er noget de færreste kan og vil stå med selv, men så er det godt vi har sådan nogle som celero.dk, der blandt andet er specialister i nedrivning i enhver form.

Skulle det være sådan, at du alligevel vil tage chancen på det gamle hus, så foretages der også miljøsanering, hvis det eksisterende hus for eksempel har et asbestholdigt tag, som skal nedtages med største forsigtighed.

Gør noget for dit lokalmiljø, og for miljø og klima

Hvis du gør det at du opfører nye huse, eller renoverer eksisterende, så sker der det at dit lokalmiljø alt andet lige bliver mere attraktivt, tænk på hvordan du reagerer hvis du kører igennem et kvarter hvor alt er forfaldent, det giver dig ikke ligefrem mod eller lyst til at flytte ind det sted, tænk så på et meget attraktivt kvarter, hvor alt er i den bedste stand, det giver et helt andet indtryk.

Samtidig er der også den effekt at når dine naboer ser at du gør en indsats for at sætte dit hus i stand, eller laver et helt nyt, så bliver de også motiverede til selv at gøre noget, og på den måde gør en enkelt indsats at hele området flytter sig.

Herudover er der alle de andre effekter af både renovering af eksisterende byggeri og nybyggeri, blandt andet at der meget ofte opnås gevinster i form af energibesparelser, som er godt for miljø og klima, men også bestemt for din pengepung, så du kan bruge besparelserne på noget andet. På den måde kan du også sørge for at have god samvittighed, når du skal bygge nyt hus på en eksisterende grund.

Det er også muligt for dig at søge tilskud til energiforbedringer til eksisterende byggeri, så du sparer ikke blot på energien, men du kan også få tilskud til at gennemføre forbedringer, det kommer fra puljer der løbende bliver afsat netop til det formål, så du skal være hurtig om at søge.